Közélet
Nyíregyháza, 2017. május 8.
Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kijött a magyarérettségi hivatalos megoldókulcsa

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 09. 09:44

Korábban a témában:

Kijöttek a tegnapi, középszintű magyarérettségi hivatalos megoldókulcsa. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a középszintű feladatsor első részében a diákok Petőfi imázsáról olvashattak egy interjút a témában néhány éve megjelent könyv szerzőivel, ezután a Petőfi-arculattal kapcsolatban kaptak tíz kérdést.

Az érveléses feladatnál Tisjlár Roland: A humor szerepe és szerveződése a társas kapcsolatokban című doktori értekezéséből kapnak egy rövid részletet az érettségizők, az ebben szereplő állítást kell megerősíteniük vagy cáfolniuk. A szövegalkotás részben egy közlekedési vállalat egyik pozíciójára kell jelentkezni, ehhez kell a diákoknak motivációs levelet írni. Az érettségi második felében

  • Kosztolányi-novellát,
  • József Attila-költeményt és
  • Radnóti Miklós-költeményt kaptak a diákok.

Az összes feladatért kattintson ide, a hivatalos megoldókulcsit pedig itt találja.

Hétfőn egy szaktanár az Eduline-nak azt mondta: a Petőfiről szóló interjú témája közel áll az érettségizőkhöz, így nem okozhat problémát, esetleg a műfaj zavarhatja meg néhányukat. Nagy meglepetés nincs a feladatsorban, a feladattípusok olyanok, mint a korábbi években.A szaktanár szerint az érettségizők többsége a motivációs levél írását választotta, mivel a tanárok számítottak rá, hogy előfordulhat ez a fajta feladattípus.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.