Közélet

Papoknak segített süket gyerekeket megerőszakolni az apáca

A süket gyerekekkel foglalkozó intézetben a papok szexuálisan zaklatták a gyerekeket, és az apáca tüntette el a nyomokat.

A 42 éves katolikus apáca, Kosaka Kumiko ügyében akkor kezdtek el nyomozni, mikor az argentínai Lujan de Cuyoban működő intézet egy volt diákja azt állíttotta, a nő arra kényszerítette, hordjon pelenkát, nehogy kiderüljön, hogy vérzik. Azóta már további 24 diák vádolta meg az intézményt. Elmondásuk szerint a papok a legkülönfélébb dolgokra rákényszerítették őket, többek közt anális és orális szexre.

Mikor tavaly novemberben a rendőrség átvizsgálta az intézményt, az egyik pap szobájában 34000 dollárnyi értékben találtak pornóújságokat. Összesen öt papot tartóztattak le a gyerekekkel való erőszakoskodás miatt. A japán származású Kumiko egy hónapig bujkált a hatóságok után, aztán végül feladta magát. Az apáca a múlt héten tartott tárgyalásán azt mondta, hogy 2004 és 2012 közt, míg az intézményben dolgozott, semmi olyasmit nem csinált, amivel vádolják. Viszont ha őt és a papokat bűnösnek találják, 10-től 50 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik