Közélet

A kormány nem változtat a bevándorlási szabályokon

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 05. 03. 16:04

Az eddigi tárgyalások eredménytelenek voltak, ezért a kormány “nem kíván változtatni a bevándorlásügyi szabályokon”, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették: ha a brüsszeli bizottság jogi eljárást indít, készen állnak a jogi vita megvívására.

Közleményükben felidézték, hogy a magyar kormány folyamatos egyeztetéseket folytatott az Európai Bizottság tisztségviselőivel az érvényes magyarországi bevándorlási szabályokról.

A kormány számára a legfontosabb a tranzitzóna megtartása.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta: a tárgyalások során az Európai Bizottság tisztségviselői több ponton is kritizálták a bevándorlási szabályokat, a tranzitzóna működését és a kerítés létesítését.

Ezek közül a kormány “hajlandónak mutatkozott arra”, hogy – a gyerekekhez hasonlóan – a fiatalkorú migránsokat a tranzitzóna helyett Magyarországon egy őrzött, ifjúsági táborban helyezzék el kérelmük elbírálásáig. Akkor ha – valós életkoruk megállapítása érdekében – vállalják a DNS-vizsgálatot.

Ez a kompromisszum az Európai Bizottság tisztségviselői számára nem volt elegendő, a tranzitzóna létét kifogásolják. A magyar kormány viszont a tranzitzónát “minden körülmények között fent kívánja tartani”, mert az a kerítéssel együtt “garantálja a magyar polgárok és Európa biztonságát”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.