Közélet

Habonyék megkaparinthatják a leghallgatottabb budapesti rádiót is

Szemet vetett a leghallgatottabb budapesti kereskedelmi rádióra Habony Árpád. A Magyar Nemzet több forrásból is úgy értesült, hogy a miniszterelnök tanácsadója, illetve üzleti köre egy ideje már a Sláger FM megszerzésén ügyködik. A csatornát működtető cég jelenlegi tulajdonosa a Tematic Media Group Kft., ami a nagyváradi illetőségű Radu Morar kezében van.

A lap szerint Habonyék mostanra már le akarták zárni az ügyletet, de a tárgyalások elakadtak, mivel túl kevés pénzt ajánlottak a rádióért. A Magyar Nemzet megkereste Radu Morart, aki azt nyilatkozta, hogy a Sláger FM értékesítése nincsen napirenden, de hozzátette: üzletemberként azt az elvet vallja,

mindig van az a pénz, amiért bármi eladó, ilyen összeget azonban eddig senki nem kínált a csatornáért.

Ahogy korábban megírtuk: márciustól a Tombor András által felvásárolt, 35 hazai televíziócsatorna reklámidejét értékesítő Atmedia és a Krskó Tibor HGY Investjének közös tulajdonában lévő RSH-hoz (Radio Sales House) került a Sláger FM reklámidejének értékesítése. Tombor Habony Árpád hitelezőjeként és Orbán Viktor biztonságpolitikai tanácsadójaként vált ismertté. Az Atmedia mögött korábbi cikkünk alapján Tomboron kívül felsejleni látszik egy Mangusta nevű luxemburgi cégen keresztül Rákosi Tamás, a TV2 legnagyobb műsor-beszállítójaként ismert IKO csoport milliárdos tulajdonosa, a TV2 Zrt. igazgatóságába tavaly év végén bekerült igazgatósági tag, a Rako óvszermárka alapító-tulajdonosa is.

Az RSH egyébként korábban már több más rádió értékesítését is megszerezte, így övék a legnagyobb országos és vidéki rádiós hirdetési portfólió. Az RSH kizárólagos hirdetésértékesítője a 4 országos állami rádiónak (Kossuth, Petőfi, Dankó és Bartók) valamint 18 helyi rádiónak, és partnerértékesítője 46 rádiótársaságnak.

További, Sláger FM-mel összefüggő fejlemény, hogy Jáksó László műsorvezetésével a Ripost című kormánybarát bulvárújsággal együttműködésben Ripost címmel indítottak rádióműsort.  Jáksónak egyébként az elmúlt években elég szoros üzleti és magánéleti kapcsolata volt Halkó Gabriellával, a TV2 gazdasági igazgatójával, Habony Árpád főbérlőjével, a közmédia műsor-beszállítójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik