Közélet

Négy hónap alatt 10,7 milliárdot költött el a kormány a “lakosság tájékoztatására”

Csetényi Csaba és Balásy Gyula cégeinek összesen 10,7 milliárd forint értékű megbízást adtak “lakossági tájékoztatás” címszóval, írja az Átlátszó. 9,58 milliárd értékben Balásy Gyula cégeit, 1,1 milliárd forint értékben pedig Csetényei Csaba vállalkozásait bízták meg.

2016 novemberétől idén februárig, vagyis négy hónap alatt összesen négy keretszerződést kötött meg a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda. Hármat a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft-vel írtak alá, összesen 10,3 milliárd értékben. Ők már korábban is részt vettek ilyen megbízásban, nekik “köszönhető” a„Ha Magyarországra jössz…” plakát, és a 2013-as „Magyarország jobban teljesít” kampány.

Az Átlátszó szerint, valamennyi megállapodás keretszerződés, ám csak a Csetényi cégeivel kötött 1,1 milliárdosban szerepel, hogy a megrendelő Kabinetiroda nem köteles lehívni a teljes összeget, csupán annak 70 százalékát. A Balásy Gyula cégeivel kötött szerződések mindegyikében az olvasható, hogy “a Megrendelő köteles a keretösszeget teljes egészében kimeríteni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik