Közélet
Budapest, 2016. április 21.
Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlésén az ORÖ budapesti, VII. kerületi székházában 2016. április 21-én. Határozatképtelen volt az szervezet rendkívüli közgyűlése, de a párperces tanácskozást követő sajtótájékoztatón több tag is jelezte: még a nap folyamán kezdeményezik újabb ülés összehívását.
fotó: Nagy Béla

Sorozatos törvénysértések miatt válthatták le pártja éléről az ORÖ elnökét

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 04. 03. 06:28

Korábban a témában:

Leváltották a magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) éléről Balogh Jánost, aki egyben az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke – írtam meg a Romnet információi alapján a Magyar Nemzet hétfői számában. A Romnet úgy tudja, hogy jogerős bírósági ítélet rendelte el annak a közgyűlésnek az összehívását, amelyen megfosztották tisztségétől Baloghot. Az MCF tagsága a volt elnök vélelmezett, sorozatos törvénysértései miatt hozta meg döntését, illetve amiatt, mert Balogh  nem tett eleget a jogerős törvényzséki határozatnak.

A következő testületi üléseig Kiss Jánosné és Rafael Gyula elnökhelettesekként közösen irányítják a szervezetet és a Balogh János mulasztásaival elkövetett törvénysértéseket orvosolva elkészítik a szervezet éves beszámolóit, előkészítik a tisztújító közgyűlés megtartását – írja a Magyar Nemzet.

Nem zavarja a bíróság döntése

Balogh János nem először hány fittyet a törvényességre: múlt héten a Magyar Nemzet végrehajtási eljárást indított az Országos Roma Önkormányzattal szemben miután a szervezet – a jogerős bírósági ítélet dacára sem adta ki tavalyi szerződéseit. A lap azt követően indított pert a szervezet ellen, hogy birtokába került egy hangfelvétel, amelynek tanúsága szerint az ORÖ hivatalvezetője tavaly egy szakmai bizottság ülésén az önkormányzat lehetetlen állapotairól beszélt. 

Azt állította, a szervezet alkalmazottai között nincs szakmailag felkészült munkatárs, az összefonódások miatt az állásokat olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akiknek a tevékenysége mögött nincs is munka. A hangfelvétel alapján a lap azt akarta megtudni, hogy  az ORÖ új elnökének hivatalba lépése óta pontosan milyen tartalmú és összegű megbízásokat kötött a közpénzből működő szervezet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.