Közélet
AppleMark

Semjén Zsolt döntött a szlovákiai magyar politikus szervezetének támogatásáról

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 03. 06. 18:29

A Libertate polgári társulás elnöke korábban azt állította, pályázaton kapták a 220 millió forintot.
Korábban a témában:

Eltérő választ adott a magyar kormány által 220 millió forinttal kitömött felvidéki Libertate polgári társulás elnöke, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy hogyan jutott a szervezet a támogatáshoz – szúrta ki a 444.

Még január végén derült ki, hogy a Miniszterelnökség egy korábban senki által nem ismert szlovákiai magyar szervezetet támogatott a jelentős összeggel. A rejtélyes szervezet elnökét a felvidéki Paraméter portál találta meg – Németh Róbert csallóközcsütörtöki polgármesterről van szó, aki a Magyar Koalíció Pártjának tagja. Rajta kívül két tagja van még a szervezetnek, egyikük szintén MKP-tag.

A polgármester akkor annyit mondott: „pályázat útján” jutottak a magyar támogatáshoz, és zavartan nevetve hozzátette: „mindenki, aki dolgozik és pályázik, annak van esélye, hogy kapjon támogatást”.

A támogatással kapcsolatban az LMP-s Schmuck Erzsébet is írásbeli kérdést nyújtott be Semjén Zsoltnak. A miniszterelnök-helyettes válaszából kiderül: nincs szó pályázatról. A Libertate egyedi kérelemben foglalt támogatási igényt adott be a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságához. Az ilyen kérelmek egyedi elbírálásban részesülnek, a nemzetpolitikai támogatásokról Semjén Zsolt Potápi Árpád János államtitkárral közösen hoz döntést.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.