Közélet
Szeged, 2012. március 2.
Az elsõ utasokat szállító Pesa Swing Szeged típusú alacsonypadlós villamos (b) és egy Tatra KT4D-M típusú villamos (j) áll a 2-es villamosvonal Indóház téri végállomásán Szegeden.  A közel 30 milliárd forintos összköltségvetésû, uniós támogatással megvalósuló szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztési projekt részeként 2-es számmal, a korábbi 1-es vonal szárnyvonalaként új villamosvonal épült Szegeden.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Elárverezi Tatra villamosait Miskolc

24.hu
24.hu

2017. 03. 06. 09:32

Online árverésen értékesíti Tatra villamosait a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Az 1986 és 1990 között gyártott, 30 méteres, 38 tonnás járművek majdnem 300 embert szállítanak egyszerre, számlálójuk 1-1,5 millió kilométert mutat, de a mai napig kiemelkedően megbízhatók.

A most kalapács alá kerülőkhöz hasonló, Tatra KT8D5-ös, kétirányú szerelvények Miskolcon kívül több cseh városban, valamint Kassán, Phenjanban, Szarajevóban, Moszkvában, Volgográdon és Strausberg-ben is szolgáltak, vagy szolgálnak a mai napig, akár aktív, akár tartalékállományban, nem egyet modernizáltak közülük

– ismertette a piaci lehetőséget az árverést szervező Intergavel Kft. vezetője. Kocsis Csaba hozzátette, emiatt nem lenne meglepő, ha a villamosokat egy külföldről licitáló vinné el, és ott folytatnák pályafutásukat. Ugyanakkor ismerten megbízható típusokról van szó, amelyek tartalékként, különösen a kedvező kikiáltási ár ismeretében akár a magyar nagyvárosok közlekedési cégeinek figyelmét is felkelthetik.

Az sem kivételes, hogy a villamoskocsikat vendéglátó egységnek, gyerekjátszóháznak rendezik be vagy más, a korábbitól eltérő funkciót találnak számukra.

Bár a villamos az árverési vállalkozás életében sem mindennapos tétel, sok szempontból ugyanolyan ipari eszköz, mint egy eszterga vagy targonca; használtan is van értéke, ezért a másodkereskedelmére is sok példa van. Ami újdonság, az inkább az online árverés rendszere, ilyen formában Magyarországon még nem kínáltak kötöttpályás közlekedési eszközt. Ugyanakkor a kereskedelem világa egyre erősebben használja az online lehetőségeket, és ez alól az ipari eszközök sem kivételek – zárta a szakember.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.