Közélet
Budapest, 2006. szeptember 19.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, (k) a háttérben Göndör István, az MSZP országgyűlési képviselője és Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Csaknem egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés Az erőszak ellen és a békességért című ötpárti nyilatkozatot.    
MTI Fotó: Földi Imre

Még Gyurcsány is megszeppent Botka keménykedésétől

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 02. 18. 17:24

Gyurcsány közölte, ő aztán nem akar senkit sem kigolyózni. Botka viszont igen.
Korábban a témában:

Gyújtó hangú, bár kissé lassú beszédet mondott szombaton Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Botka amellett, hogy ostorozta Orbán Viktor rezsimjét, nem egyszer szállt bele páros lábbal Gyurcsány Ferencbe, aki szerinte csak hátráltatja az összefogást, de még inkább Orbán leváltását. A beszéde végén pl. ezt mondta:

most kiderül, ki az igazi demokrata, és ki az, aki csak papol Orbán leváltásáról.

Természetesen Gyurcsány se maradt rest a válasszal, de aki egy hosszú, ömlengő, panaszkodó tirádát várt tőle, annak csalódnia kellett, Gyurcsány lakonikus tömörséggel reagált ennyit: “A választók eldöntik, hogy kinek van helye a demokratikus magyar közéletben. Én, választóként Botkának is helyet adnék. Sőt, sok sikert kívánok neki.”

Reagáltak más megszólítottak is Botkára. A Fidesz gyakorlatilag abba állt bele, amitől Botka elzárkózott, hogy a szocik “százmilliárdos metrópénzeket tettek zsebre, széthordták a nemzeti vagyont, százezreket tettek munkanélkülivé, elvették a pénzt a családoktól, az egészségügytől és az oktatástól.” Szerintük Botka most megnevezhette volna a 4-es metrós botrány felelőseit. Hozzátették, a szocialisták “eltörölnék a lakástámogatási rendszert, újra emelnék a jövedelemadókat”, ráadásul megint a segélyezésnek nyitnának teret.

A Jobbik a “baloldali iszapbirkózás újabb fejezetének” nevezte az elhangzottakat. Szerintük világossá vált, hogy a párt és Botka nem Orbánt akarja legyőzni, hanem Gyurcsányt. Szegény Botka hiába kért bocsánatot a baloldal bűneiért, a Jobbik sem felejt:

Azokról, akik 2010-ig helytartókként uralkodtak a magyar embereken, nem is hihető el, hogy valóban le akarják váltani a 2010 óta uralkodó, korruptságban már őket is felülmúló, vadászkastélyos fideszes földesurakat.

A tanulság annyi, hogy Orbán leváltására csak “a nép pártján álló” Jobbik képes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.