Közélet

Vona bejelentkezett miniszterelnöknek

Vona bejelentkezett miniszterelnöknek

De előtte jön egy brutális időszak. A Jobbik elnöke évadnyitó beszédében elmondta, hogy milyen országot képzelt el magának 2018 után. Kihívók lettek, az utolsó remény.

A Jobbik elnökét Orbán egyetlen kihívójaként szólították színpadra, aki azzal kezdett, hogy míg tavaly a hídépítést emelte ki, addig idén arról, milyen alapelvek mentén fog kormányozni 2018-tól. A nép pártján, ez a Jobbik új jelszava.

Vona szerint az elvándorlás fullasztó mértéke miatt nem igaz, hogy ma Magyarország egy sikeres ország, de bízik abban, hogy a XXI. század a sikerről fog szólni. De

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor XX. századi alapok.

Szerinte két dolog dönt a sikerről, a szabadság és a biztonság. Ha ez a kettő megvan, szárnyalás jön, ezek nélkül sorvadás. A magyar történelemben a szabadságot korábban helytartók és földesurak vették el, mindig ellenük küzdött a magyar nép.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Ha a Lánchidat most szeretnék megépíteni, soha nem épülne föl, mert a pályázatot Mészáros Lőrinc nyerné meg, de az egészet ellopnák.

Új reformkorra van szükség.

A Gyurcsány-kormány alatt azt tanulta meg, hogy helytartók irányítják az országot, most földesurak teszik ugyanezt: helytartók és földesurak veszik el a szabadságot és a biztonságot. Ezért áll Vona szerint a nép pártján a Jobbik.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Mert egyedül ők képesek legyőzni a Döbrögikből és kis gömböcökből álló kormányt. Az elnök szerint sokkal nehezebb másfél év áll előttük, mint amilyen a mögöttük álló tizennégy, amióta politikai tényezők. Folyamatosan támadni és bomlasztani fogják őket.

Brutális időszak jön.

De ez megtiszteltetés neki, hogy inkább őt és nem Botkát és Molnár Gyulát támadják. Tudja, hogy a kormány leváltásához rögös út vezet.

A helyzet az, hogy kihívók vagyunk.

Állítja, egyre több ember számára jelentik ők az utolsó reményt, amihez szerinte a sikeres néppártosodásuk is hozzájárult. Megváltozott a Jobbik, de nem gyengébb, erősebb lett, üzente a kétkedőknek. “Hazafiak voltunk, hazafiak vagyunk, hazafiak leszünk, a lényeg ugyanaz maradt.”

A nemzet egészét képviseljük, minden magyar embert, ez a mi történelmi küldetésünk.

Mert saját magát bárki tudja képviselni, szerinte az nem teljesítmény, Gyurcsány és Orbán is ezt teszi, ezért tart itt ez az ország.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Évadnyitó beszédében kinyitotta a Jobbik táborát a most még baloldali szavazók előtt is. Egyszerű a képlet szerinte az elkövetkező másfél évre, vagy-vagy. Vagy a Jobbik, vagy a Fidesz. Változás, vagy megrekedés, szárnyalás, vagy sorvadás, vagy a nép és a nemzet, vagy a földesurak és a helytartók.

A Jobbik készen áll a kormányzásra.

Nem nevesítette őket, de állítja, felsorakoztak mögéjük a szakértők is. A 2018 utáni kormányzásuk első, vagyis nulladik lépése pedig az elszámoltatás lenne.

Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta szívvel, csak így lehet kormányozni.

Feloldanák a titkosításokat is, dupla büntetést vetnének ki a politikusbűnözőkre, a vagyonnyilatkozatok helyett kötelező vagyonosodási vizsgálatokat vezetnének be. “Össze fogjuk rúgni a kártyavárat.”

Néppárti kormányzásának három alapelve lenne:

  • szabadság (a magyar gazdaság szabadsága, a menekültválság megoldása, az EU-s tagság megvizsgálása),
  • biztonság (tisztességes bérek, az elvándorlás megállítása, egészségügy, oktatás, korrupcióellenesség, magyar-cigány együttélés),
  • szolgálat (a politikai kultúra megteremtése, emberszeretet, alázat.)

Ha megnyerik a választást, a képviselők számára kötelező fogja tenni a havi egy önkéntes munkát.

A szembenállás és a megosztottság haszonlesője voltam. Én is, Gyurcsány Ferenc is, Orbán Viktor is. De ebből elegem lett, kijöttem belőle.

Most már ezzel az erőtérrel szemben harcol, állítja. Szerinte a népnek nyugalomra van szüksége. “Minden magyar embert képviselni, a nép pártján állni”, zárta beszédjét.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Vona évadnyitója előtt kiábrándult gárdisták egy csoportja megfosztotta őt gárdamellényétől.

(Képek: Berecz Valter, 24.hu)

Olvasói sztorik