Közélet

Sikernek tartja a Momentum Mozgalom, hogy le akarja járatni őket a kormánysajtó

Az olimpiaellenes népszavazás mögött álló szervezet szerint a sorosozás lejárt lemez, a lejáratás pedig menetrend szerint zajlik.

Már unalmas lemez, hogy Soros Györggyel akarnak tönkretenni bármilyen politikai kezdeményezést

– reagált az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés mögött álló Momentum Mozgalom a kormánypárti sajtóban róluk megjelent cikkekre.

A deklaráltan kormánypárti újságként működő Magyar Idők pénteken címlapon hozta az „Álcivilekkel buktatna olimpiát a baloldal” című cikket, „Újra akcióban a volt szocialista és liberális politikusok” felcímmel. Ebben egy állítólagos informátort idéznek, aki arról beszél, hogy Haris Éva, az Együtt alapítója „támogatja és trenírozza” a Momentum vezetőit.

A Momentum szerint a kormánypárti sajtó lejáratása menetrend szerint zajlik, „a napokban várható a Tények valódi tényeket mellőző riportja, aztán az Origo címlap is”.

Úgy vélik, a kormánypárt akkor nyúl az összes médiájában megjelenő álhírekhez, ha valós veszélyt érez, a Magyar Idők lejárató címlapja pedig azt mutatja, hogy máris sikert értek el:

a hatalom fél attól, hogy valaki végre tényleg meghallgatja az embereket, és saját gazdagodása helyett az ország valódi problémáival foglalkozik.

Leszögezik: a Momentum nyílt politikai közösség, nem érdeklik a rendszerváltás óta az országot megosztó, korábbi, leszerepelt politikusok által létrehozott, valójában lényegtelen törésvonalak, és világnézettől függetlenül együttműködnek azokkal, akik hajlandóak tenni az ország sokmilliónyi csalódott szavazójáért és az ország felemelkedéséért.

Haris Éva 24 székkel és kisasztallal támogatta célunkat: egy civil szervezetnek ilyen dolgokat is be kell szereznie, bár az adófizetők pénzéből működő Magyar Időknél érthetően nem gondoltak erre

– áll a Momentum közleményében.

Az olimpiáról szóló népszavazást nemzeti ügynek tartják, azt írják: egyaránt gyűjtöttek aláírást baloldali és jobboldali érzelmű emberektől, akik „maguk akarnak dönteni a jövőjükről”. Ahogy arról beszámoltunk, az aláírásgyűjtés első napján, csütörtökön tízezer aláírást gyűjtött össze a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik