Közélet

Nem segített egy utcán fekvő, eszméletlen férfin egy budapesti háziorvos

Földön fekvő idős férfit vett észre Dávid, aki a délelőtti órákban sétált feleségével és gyermekével az egyik fővárosi rendelő előtt még december végén.

A Borsnak elmondta, azonnal odament a férfihoz, aki viszont eszméletlen volt, semmire sem reagált.

Még lélegzett, úgyhogy stabil oldalfekvésbe helyeztem. Egyből hívtam a mentőket, majd berohantam segítségért a gyermekorvosi rendelőbe. Ott azonban egy asszisztens azt mondta: mivel hívtam a mentőket, nem tud segíteni, várjam meg őket. Rohantam vissza, addigra ott volt egy másik úr. Hamarosan kiderült róla, hogy a rendelőben dolgozik orvosként. Nem segített, mivel azt hitte, hogy részeg a férfi. Kérdem én: akkor nem kell segíteni!? A mentők szerencsére nagyon gyorsan, hét perc múlva kiértek, ők szintén kiakadtak az orvosra. Negyvenöt percig küzdöttek az életéért, én tartottam az infúziós tasakot, de sajnos elhunyt. Hamarosan jöttek a rendőrök is, és letakarták a halottat, amely sokáig ott hevert még

– nyilatkozta.

A Bors elérte az orvost is, aki elmondta, nem hibázott. Elismerte, hogy észrevette a földön fekvő férfit.

Viszont akkor és ott nem tudtam volna semmit sem tenni az életéért. Van egy olyan orvosi kötelezettség, aminek értelmében nem veszélyeztethetem a beteg életét, máskülönben én viselem a következményeket. Szerencsére a mentők hamar kiérkeztek.

Azt mondta, tiszta a lelkiismerete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik