Közélet

Megint van víz Dunaújvárosban

Maroknyian tüntettek a szolgáltató székházánál.

Megszűntek a távfűtéssel és melegvíz-szolgáltatással kapcsolatos problémák Dunaújvárosban, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. hőszolgáltatási üzemigazgatója szerint minden tökéletesen működik.

S. Hegedűs Ambrus azt mondta: az elmúlt napokban a távfűtéssel nem volt gond. A vízszolgáltatás esetében a nyomáscsökkenés miatt előfordult, hogy az emeletes házak felsőbb szintjein esetenként a csapból csak csöpögött a víz. Ilyenkor nem volt meleg víz, de az összefüggött a hidegvíznyomással – magyarázta.

Csáptisztítás

A szolgáltató korában közölte: a víztermelési kapacitás azonnali növelése érdekében a szolgáltató folyamatosan végzi a csápos kutak kapacitásnövelő munkálatait, amelyek része újabb, további nagyobb teljesítményű szivattyúk beépítése a csápos kutakba. Elkezdték a víztermelő kutak úgynevezett csápjainak tisztítását is ipari búvárok bevonásával.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közölte: folyamatosan figyelemmel kísérik a dunaújvárosi víz- és távhőszolgáltatással kapcsolatos fejleményeket. A hivatal a felhasználók biztonságos energiaellátása érdekében a jogszabályok által adott valamennyi lehetőséggel élni fog – tették hozzá.

„Ócska játék”

A Jobbik vasárnapi közleményében azt írta: feljelentést tettek a Dunaújvárosban kialakult tarthatatlan helyzet miatt. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. „ócska játéka következtében családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül a napokban: otthonaikban kénytelenek fagyoskodni, nem tudnak tisztálkodni, WC-t lehúzni. Mindezt azért, mert egy pénzéhes oligarcha még több nyereséget kíván kisajtolni az emberektől és az államtól” – fogalmaztak.

Felszólították a DVCSH tulajdonosát, Pomázi Csabát, hogy „hagyja abba a hazudozást”: nem igaz, hogy a vízkimaradásokat a Duna alacsony vízállása vagy a hideg tél okozza. Az sem igaz, hogy nem kapnak megfelelő támogatást a MEKH-től, és veszteséges a cég – tették hozzá.

Tüntettek

A dunaújvárosi lakók hétfő délelőttre demonstrációt szerveztek a szolgáltató székháza elé. A tüntetésen mintegy húszan voltak, köztük közös képviselők, a Jobbik képviselője, valamint a Párbeszéd elnökségi tagja, önkormányzati képviselője, Szabó Zsolt. Az MTI információi szerint a céghez nem tudtak bejutni, ezért átvonultak az önkormányzat épülete elé.

Hétfőn délután a dunaújvárosi önkormányzat is megerősítette, hogy megoldották az ivóvízellátás nehézségeit és a kapacitásproblémákat. Leszögezték: ha a jövőben ismételt fennakadás lenne tapasztalható a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) szolgáltatói tevékenységében, az önkormányzat újra megteszi a szükséges lépéseket, haladéktalanul intézkedik az ellátás zavartalan biztosítása érdekében. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik