Közélet

Hússzoros áron vettek pingpongkészletet uniós pénzből Tamásiban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 01. 16. 18:26

Egy jobbikos képviselő tett feljelentést, a NAV nyomoz.
Korábban a témában:

Költségvetési csalás miatt nyomoznak egy Tamásiban lebonyolított uniós projekt ügyében, amelynek célja a szegénységben élők helyzetének javítása volt – jelentette be Hegedűs Lorántné, a Jobbik önkormányzati képviselője a Tolna megyei városban.

A 2015-ben lezárult, Komplex telep program Tamási szegregátumában, Kosbán és Újvárhegyen elnevezésű programra az önkormányzat 146 millió forintos TÁMOP-támogatást kapott. Hegedűsné elmondta: az elszámolás szerint sok esetben a valós értéknél jóval többet fizettek ki a megvásárolt eszközökért – például

190 ezer forintért művirágokat vettek, négy műanyag szék és egy asztal 185 ezer forintba került, egy 1950 forintos pingpongkészletért 38 ezer forintot fizettek.

A programnak a rácvölgyi közösségi ház tisztességes felújítását kellett volna szolgálnia, de nem ez történt meg – mondta a képviselő, aki szerint országos jelenség, hogy a legérzékenyebb társadalmi problémák megoldását elősegítő programok kapcsán lopnak ki legtöbbet a pályázati pénzekből. Azt mondta: a történtekért Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének kell vállalni a politikai felelősséget.

A Tolna Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte: a képviselő feljelentése alapján a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás vétségének gyanújával 2016. december 5-én rendelte el a nyomozást, amellyel a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.

Porga Ferenc, Tamási fideszes polgármestere közölte: a projektek megvalósítása során „mindig kiemelt figyelmet fordítottunk a jogszerűségre és átláthatóságra”. A közreműködő szervezetek, hatóságok a projekteket folyamatosan ellenőrizték, a feltárt hiányosságokat korrigáltuk, a 2007-2013-as időszak összes pályázatát lezártuk – fogalmazott, hozzátéve: bízik abban, hogy a Jobbik képviselője „nem félrevezető információk alapján tájékoztatja a sajtó képviselőit”. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.