Közélet

Félnek aludni a hallgatók az ELTE kollégiumában, mert éjjel támadnak a poloskák

Egészen elképesztő helyzetről számoltak be az ELTE Ajtósi dürer sori kollégiumának lakói az Indexnek. A hallgatók eszerint a hallgatók este félve fekszenek le és minden reggel újabb és újabb csípésekkel ébrednek.

Mind lelkileg, mind testileg megviselt bennünket ez a probléma, a legtöbbünk hónapok óta nem tud aludni, és rettegve megy haza

-írta egy kollégiumi lakó a portálnak hozzátéve: amikor a vezetőség felé jelzik a problémát lekezelően és elutasítóan bánnak velük és csak abban az esetben hívnak irtást, ha a hallgatók kifejlett poloskapéldányt visznek a gondnokságra. A diák szerint már a kollégium szobáinak közel felében a poloskák uralkodnak, miközben az irtócég nem mindig végzi el a munkát.

A kollégiumi központ vezetője, dr. Babos János szerint az ágyi poloska nem intézményi, hanem országos probléma. 135 szobájukból átmeneti időszakokban összesen 20-25 szoba volt érintett, az ELTE egyéb kollégiumaiban ilyen problémák csak szórványosan fordultak elő. Mint mondta, akkor is megrendelik a poloskairtást, ha sem poloskát, sem csípést nem mutatnak be. Évente négyszer végeznek általános rovarirtást, de ha a hallgatók kérik, akkor külön is irtatnak. ”

A poloskák elleni hosszú távú harc jegyében az ELTE országos kollégium-felújítási programot tervez, nyilatkozták az Indexnek. 2018 végéig 1700 kollégiumi férőhelyet szeretnének felújítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik