Közélet
Authorites continue to remove bodies hours after a truck sped into a Christmas market in Berlin, on December 19, 2016, killing at least nine people and injuring dozens more.
Ambulances and heavily armed officers rushed to the area after the driver drove up the pavement of the market in a square popular with tourists, in scenes reminiscent of the deadly truck attack in the French city of Nice last July. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Áder a berlini terrortámadásról: ez egy alattomos merénylet

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 12. 20. 11:51

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Joachim Gauck német szövetségi elnöknek a hétfői berlini merénylet miatt.

Az államfő részvéttáviratában – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján tettek közzé kedden – kifejtette: mély megrendüléssel értesült a Berlinben hétfő este elkövetett “alattomos és kíméletlen merényletről”, mely számos ártatlan áldozatot követelt.

Áder János Magyarország népe és a maga nevében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánt az “embertelen támadás” sebesültjeinek.

A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban.

Hangsúlyozta: “elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan elítéljük a terrorizmust, annak minden formáját és megjelenését”.

Felül kell kerekednünk a pusztítás erőin, és közös értékeink által vezérelve mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak megszállottjai. E küzdelemben Németország számíthat barátai, köztük Magyarország támogatására, zárta részvéttáviratát Áder János.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, több tucatnyian megsérültek, többen súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.