Közélet

Tízmilliókat tapsoltak el a Fidesz honlapjaira

Egy év alatt 30,5 millió forintot fizetett ki az Országgyűlés Hivatala a Fidesz honlapjának, a fidesz.hu-nak üzemeltetésére – írta meg a Bors hétfői számában. A munkát az a Damit Informatika Kft. végezte, amely korábban 7 millió forintért üzemeltette a fideszes Deutsch Tamás által életre hívott internet-konzultációs honlapot. A napilap által megkérdezett szakértők szerint a 30,5 millió forint irreálisan nagy összes, egy látogatott honlapnál is legfeljebb 12-13 millió forintos kiadással kell számolni.

A fidesz.hu aloldala, a fidesz-frakcio.hu tulajdonképpen tetszhalott állapotban van: nincsen külön funkciója, mindössze a médiatárban lehet keresni és a hírlevélre lehet feliratkozni. 2016. július 1-jétől 2017. szeptember 30.ig 12,3 millió forint keretösszeg fordítható a honlap fejlesztésére és karbantartására egy Kósa Lajos által aláírt szerződés értelmében. Ezt  afeladatot a Trendency Online Zrt. végzi el.

A parlamenti pártok frakciói működési kiadásaikra létszámuktól függően kapnak közpénzt, a Fidesznek idén összesen 360 millió forint jutott.

UPDATE: A Fidesz-frakció közleménye

A fidesz.hu üzemeltetésével kapcsolatban ma megjelent sajtóinformációk nem tükrözik a valóságot, tévesek. A Damit Informatikai Kft. a szerződés szerint nemcsak a fidesz.hu (fideszfrakcio.hu) teljes körű üzemeltetését végzi, hanem feladatköre kiterjed a Fidesz-frakció teljes irodai informatikai rendszereinek üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére is, továbbá az országgyűlési képviselőink munkavégzéséhez szükséges egyéb informatikai szolgáltatásokat is biztosítja a választókerületekben.

 

A Fidesz-frakció a közhiedelemmel ellentétben nem kettő, hanem egy központi honlapot üzemeltet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik