Közélet

Újabb gimnazistát vittek kórházba agyhártyagyulladás gyanújával

Pénteken megírtuk, hogy fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy budapesti fiú. A végzős gimnazista fiú több osztálytársát beoltották a betegség elleni védőoltással. A budapesti Veres Pálné Gimnázium arról tájékoztatott, hogy a fiú baktérium által okozott agyhártyagyulladásban halt meg, ami cseppfertőzéssel terjed közvetlen kontaktus útján.

Az RTL Klub Híradójából kiderült,

azóta egy újabb diák, az évfolyamról egy fiú került a fővárosi Szent László kórházba, akinél hasonló tünetek jelentkeztek.

Dr.Princz Géza, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az RTL Híradónak elmondta, hogy a fiú csütörtök reggel hányingerre, fejfájásra, rossz közérzetre panazskodott, és a betegfelvételt végző orvos úgy ítélte meg, hogy kissé kötött a tarkója, ami felveti az agyhártyagyulladás gyanúját. Tekintettel a járványügyi helyzetre, megfigyelésre bent tartották.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa szerint az agyhártyagyulladással kórházba kerülők közül nagyon kevesen vesztik életüket, a halálozási ráta akkor magas, ha a beteg nem kap időben ellátást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik