Közélet

Mécsest gyújt a Tanítanék Mozgalom az oktatásért

Szégyennek tartják, hogy Kertész és Esterházy örökösei úgy kerülnek ki az iskolapadból, hogy egy használati utasítást is nehéz értelmezniük.

Szégyen, hogy Kertész Imre és Esterházy Péter örököseinek, elvben egy gyönyörű nyelv birtokosainak negyede funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolapadból – így nem értik Aranyt, Madáchot, Varró Dánielt, de még egy egyszerű használati utasítást sem.

Így kommentálja a Tanítanék Mozgalom, hogy a PISA-felmérés alapján mélyponton van a magyar oktatás.

A szervezet emlékeztet: épp december 19-én lesz az ötödik évfordulója annak, hogy új köznevelési törvényt fogadott el az Országgyűlés. Ennek apropóján, aznap 18 órakor a Kossuth térre szerveznek gyertyagyújtást.

Szégyen, hogy abban az országban, mely annyi kiváló matematikussal és természettudóssal, Nobel-díjassal büszkélkedhet, mind a matematika, mind a természettudományok gyermekeink számára érthetetlen és unalmas adathalmazzá váltak

– áll a Tanítanék Mozgalom felhívásában. Szégyennek tartják azt is, hogy „az évek óta vészjelzéseket adó pedagógustársadalom, de tágabban véve az iskolahasználók: szülők, diákok, tanárok véleményére még tízezrek utcára vonulása után sem ad az oktatási államtitkár”.

Szégyen, hogy a társadalom még mindig nem veszi a fáradságot, hogy összefogjon, s mindezeken sürgősen változtasson

– írják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik