Közélet

Aztán majd nézel, ha Macedóniában hungarikum lesz a bricsesz, meg az asztrahán kalpag

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 15:43

Macedónia fővárosában, Szkopjéban a hungarikum törvénnyel kapcsolatos tapasztalatok átadásáról, az országimázs építésben rejlő lehetőségekről tárgyalt Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár.

A szaktárca tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár – Dux László szkopjei magyar nagykövet kíséretében – hivatalos látogatást tett Aneti Dinovskánál, a macedóniai Gazdasági Minisztérium államtitkáránál, aki a Magyar- Macedón Gazdasági Vegyes Bizottság elnöke is.

Macedón-magyar dwa bratanki

Szakáli István Loránd ismertette a hungarikumok közigazgatási kezelésének módját. Kitért rá, hogy  a hungarikum törvény ágazatokon felüli komplexitású, és a hungarikumokat általában egységesen jelenítik meg az érdeklődők előtt.

Aneta Dinovska ismertette: tíz évvel ezelőtt Macedóniában is elindult egy, a magyarhoz hasonló kezdeményezés. Ez a hazai termékek vásárlására buzdított, de a piac szereplőinek ellenállása miatt nem vált sikertörténetté. Az államtitkár elismerését fejezte ki a magyar kormánynak azért, amit a nemzeti értékek megőrzése és népszerűsítése érdekében tesz.

Ellátogatott

A helyettes államtitkár ellátogatott a Macedón Kamarai Szövetség, Magyarország Szkopjei Nagykövetsége és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében megtartott szakmai konferenciára, ahol folytatódott a kétoldalú tapasztalatcsere, és Szakáli István Loránd, a Macedón Kamarai Szövetség szakmai képviselőinek is beszámolt a hungarikum törvényről – tartalmazza a közlemény.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.