Közélet

Ajtót mutatnának elnöküknek a szocialisták

Egyre több szocialista elégedetlen. Inkább a választmányi elnököt látnák a párt élén.

 

A Magyar Hírlapnak – az MSZP belső ügyeire rálátó – névtelen forrásai azt mondták, Hiller István nem követett volna el olyan baklövéseket, mint Molnár Gyula. Sokan a párt elnökét okolják azért, hogy a Fidesz hibái ellenére az MSZP népszerűsége nem nőtt, állnak az ellenzéki egyeztetések is, amelyeken Gyurcsány Ferenc dominál.

Molnár “rozsdás”

Az MSZP az utóbbi hónapokban teljesen láthatatlanná vált, mert Molnár egész egyszerűen „berozsdásodott”, meglátszik rajta, hogy évekig nem volt benne a politikában.

Molnár bírálói szerint az MSZP népszavazási kampánya egy csődtömeg volt.

Az „Igen-nem” plakátokkal a saját szavazóinkat is elbizonytalanítottuk, hiszen valójában a távolmaradásra szólítottuk fel az embereket.

A pártelnök hiteltelenné vált, amikor arról beszélt, támogatni tudná a kormányt a kvótaellenes harcban, ha lenne valamilyen előterjesztés, és amikor megszületett az alkotmánymódosítás a párt mégsem állt be mögé.

Bezzeg a Jobbik

A lap egyik forrása szerint a pártelnök legnagyobb hibája az volt, hogy a referendum után – a korábbi cáfolatok ellenére – négyszemközt egyeztetett Orbán Viktorral, utána pedig még egy sajtótájékoztatót sem hívott össze. A Jobbik elnöke sokkal ügyesebb volt.

Vona elment a miniszterelnökhöz, feltételt támasztott az alaptörvény-módosítás megszavazásához, és mindezt rögtön be is jelentette a sajtónak. Pont az általunk felkarolt, és a közbeszédben addig tematizált letelepedési kötvényt nyúlta le. Ez kiütéses győzelem. De nem a kormány, hanem az MSZP fölött.”

Vona ráhajtott az MSZP szavazóira

Molnárnak – miután elnökké választották – módja lett volna rá, hogy visszafogottan beálljon a “nemek” mögé, később pedig, Vonához hasonlóan, megkérhette volna az árát ennek.

Az MSZP-ről szólt volna minden. Ehelyett Vona mindent vitt, tematizált a tőlünk lopott témával, az elmúlt hetek csak róluk szóltak, mi pedig újra a »futottak még« kategóriájában vagyunk.

Az MSZP azt sem vette észre, hogy Vona ráhajtott a szocialista szavazókra és már sok baloldali értelmiségi érdeklődik a Jobbik iránt. A lap egyik informátora személyesen is ismer olyan, még a Gyurcsány-kabinet idején a kormányzatban dolgozó háttérembereket, akikkel a Jobbik vezetői felvették a kapcsolatot.

Korábban Hiller István lapunknak azt mondta, az MSZP korábban túl szemérmes volt, amikor támadták. A párt megosztottságáról szóló hírek szerinte csak a Fidesz érdekét szolgálják, hiszen az a cél, hogy a szocialista párt minél gyengébb legyen. A Fidesz forgatókönyve, hogy három jobboldali párt versengjen, a középjobb, a nacionalista jobb és egy radikális jobb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik