Közélet

Nejlontákolmány alatt húzzák meg magukat a Makónál ázó közmunkások

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 11. 18. 11:43

Korábban a témában:

A Délmagyar egy olvasói megkeresés alapján arról ír, hogy embertelen körülmények között dolgoznak a Makó közelében, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) megbízásából ezekben a napokban a Maros töltésének lábánál lévő erdőszakasz megtisztításán dolgozó közmunkások.

Olvasójuk egy képet is küldött, amin a nejlonból és szalmából összeeszkábált pihenőhely látható. A lap munkatársai kimentek a helyszínre, a tákolmány még ott volt, egy közmunkás pedig megerősítette, hogy azt a napokban, egy nagyobb esőzés alkalmával “építették” és az alatt húzták meg magukat.

Ativizig: ők döntöttek így

A közmunkások a nagy eső miatt nem mehettek haza, mivel akkor nem igazolták volna napjukat, így a nejlontetejű építmény alatt húzták ki az eső elálltáig. Az alkalmi búvúhelyet folyamatosan viszik magukkal, ahogyan a töltés mentén haladnak.

Az Ativizig igazgatója a lappal közölte: a közmunkások bemehettek volna a makói gátőrházba. Akik nem így tettek, azok saját akaratukból döntöttek úgy, hogy a helyszínen várják meg az eső végét. A lap lemérte, milyen messze van a kijelölt melegedőhely a munkavégzés helyszínétől: jó egy kilométernyire.

 

Fotó: delmagyar.hu/Szabó Imre

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.