Közélet

Vizsgálják a roma önkormányzat autóvásárlását

Indokolatlannak tartják, hogy hétmillió forintért vettek új Audit az elnöknek.

Törvényességi felügyeleti eljárás indult az Országos Roma Önkormányzattal szemben, mert a szervezet közgyűlési döntés nélkül szerzett be az elnök számára egy hétmillió forintos Audi A4 járművet. A Magyar Nemzet azt írja, a fővárosi kormányhivatal tájékoztatása szerint egy beadvány alapján vizsgálják az autó beszerzésének jogszerűségét.

Az eljárás vélhetően roma képviselők bejelentése alapján indult, ugyanis a szervezet több tagja kifogásolta korábban, hogy az adósságtól roskadozó szervezet vezetőjének közgyűlési felhatalmazás nélkül szereztek be hivatali autót. Többen azt is fontolgatták, hogy feljelentést tesznek.

Balogh János ORÖ-elnök azt állította, hogy a korábbi hivatali jármű rossz műszaki állapota és közlekedésbiztonsági szempontok tették szükségessé, hogy új hivatali autót szerezzenek be. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból azonban kiderül, hogy ez nem igaz: a korábbi hivatali jármű állapotát október végén mérték fel és azt állapították meg, hogy nincs vele komoly műszaki probléma.

Baloghot egyébként megbízott sofőr szállítja havonta 250 ezer forintért. Ő nem más, mint az elnök veje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik