Közélet

Vona: „Orbán Viktor tyúkszemére léptem”

A Jobbik elnöke szerint az ellene folytatott lejárató kampánnyal öngólt lő a Fidesz.

Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, tanácsadói szerint annyira gusztustalan, aljas ez az egész, hogy azzal már inkább rokonszenvet keltenek iránta. Az egész hátterében pedig

Orbán Viktornak a megtörtsége, sértettsége, frusztráltsága

áll. A kormányfőt megviselte, hogy az Alaptörvény módosítása elbukott, azóta pedig volt már ő minden a Fidesz-közeli sajtóban. Amikor ez hatástalan volt, jött Terry Black, akivel életében nem találkozott, majd jött a hivatalosan is a humor kategóriájába tartozó hétfői fotó.

A Jobbik elnöke elismerte, bizonyítéka nincs, de a logikai láncolat, az időbeli egybeesés alapján az ellene indított karaktergyilkos hadjárat – szerinte – egyértelműen a kormányfőhöz kötődik. Ha nem így lenne, Orbán már szólt volna az embereinek, hogy álljanak le, mert visszaüt, amit csinálnak. A kormányfő azonban, mivel korábban őt is támadták magánéleti ügyeivel, vele ellentétben, abból azt a következtetést vonta le, hogy ilyen eszközökhöz kell nyúlni politikai ellenfelei ellen. A Jobbik elnöke szerint azzal, hogy a letelepedési kötvény megszüntetését követelte, nem mások, hanem a kormányfő érdekeit sértette.

Orbán Viktor tyúkszemére léptem. Biztos vannak mások is, de a szálak Orbán Viktorhoz vezetnek.

Az ő propagandaminisztere az a Rogán Antal, akihez az egész biznisz köthető. A miniszterelnök leszokott a demokráciáról, már nem tudja elviselni, ha valami nem úgy alakul, ahogy ő szeretné.

Ilyenkor sértett, duzzogó óvodásként elkezd törni, zúzni, átrendezni a berendezést.

Vona Gábor a műsorban elárulta, felesége nem kapott választ a kormányfő nejétől, hiába kért tőle segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik