Közélet

Kövér: A valódi kérdés, hogy Soros György önmaga-e

A házelnök a Demokratának adott interjújában még beszélt az ’56-os megemlékezésekről, amikor többen kifütyülték Orbánt (nem a Himnuszt, Orbánt), Kövér szerint ez egy koncepció része, amibe a Fidesz-szélház szétverése is beleillik. És persze szerinte a Himnuszt fütyülték.

„Egyfajta provokáció”, mondta.

Kövér úgy látja, már létre is jött egy olyan koalíció, amiben mindenki szövetkezett a másikkal, az LMP-től kezdve Gyurcsányon át a Jobbikig, hogy leváltsák Orbánt.

Az interjú legerősebb része kétségkívül az, amikor Kövér arról lamentál, vajon Soros György önmaga-e, vagy ő is valaki strómanja,

csak egyik megjelenítési formája valaki, valami másnak.

A Népszabadság bezárásáról azt mondta, hogy a lap puszta léte a rendszerváltozás súlyos minősítő eleme volt, amelyik „vérben és mocsokban” született, a „rákosista Szabad Nép helyét foglalta el.”

Az pedig nem érdekli, milyen okból szűnik meg a lap, de abban biztos, hogy ennél szebb ajándékot nem kaphattak volna azok az ’56-oksok, akiknek a bebörtönzéséről és koncepciós pereiről beszámolt a Népszabadság.

Kádárról és rendszeréről azt mondta, ők tették tönkre az országot, a mostani korrupcióról meg azt, hogy aki szerint rendszerszintű korrupció van, az még nem is látott olyat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik