Közélet
Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára (Array)

Gyurcsány neje lehetne Orbán kihívója

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 31. 13:59

Állítólag szocialista párttagok, szimpatizánsok között szondázzák ezt a lehetőséget.

Erről a Magyar Idők írt. A lap szerint azt tesztelik, mekkora a támogatottsága Gyurcsány Ferencnek, illetve feleségének, Dobrev Klárának, mint miniszterelnök-jelöltnek, illetve Molnár Gyulának főpolgármester-jelöltként. A lap úgy tudja, a közvélemény-kutatást a Progresszív Intézet készíti, telefonos megkeresés útján.

Csak épp a Magyar Progresszív Intézet nem tud minderről

A Magyar Idők által csak „Progresszív Intézetként” emlegetett Magyar Progresszív Intézet Facebook-oldalán azt írja: az intézet semmilyen telefonos kutatást nem végez és nem végzett, így egyszerűen nem igazak a cikk rájuk vonatkozó állításai. „Ettől persze meg folyhat ilyen kutatás, de ahhoz nekünk semmi közünk” – írták.

A megrendelőről nem sokat tudni, többen a Demokratikus Koalíciót sejtik a felmérés mögött, mert a kérdések között a Gyurcsány-pártot érintőek voltak a leghangsúlyosabbak, bár arra is rákérdeztek, mennyire elégedettek az LMP társelnöke, Szél Bernadett, illetve az MSZP fővárosi elnöke, Kunhalmi Ágnes munkájával.

Dobrev Klára neve baloldal női miniszterelnök-jelöltjeként már többször előkerült az utóbbi időkben. Gyurcsány korábban azt mondta, hogy felesége tehetséges, a közélet iránt érdeklődő, sokat tapasztalt asszony, azonban nincs politikai ambíciója, de néhány hete egy portréműsorban azt mondta, ő nem bánná, ha felesége is kipróbálná magát a politikában, de ezt őrá bízza.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.