Közélet

Három Jobbik-közleményt is visszadobott az MTI

Cenzúra (cenzúra, )
Cenzúra (cenzúra, )
És két sajtótájékoztatóról sem tudósított az állami hírügynökség, mert bírálni merészelték az állami médiát.

Három Jobbik-közlemény megjelentetését is elutasította pénteken az állami hírügynökség, az MTI. Ezeket az Országos Sajtószolgálaton keresztül szerették volna megjelentetni, amely épp a pártok, szervezetek, közéleti szereplők közleményeinek kiadására szolgál. Bár az MTI azt jelzi, hogy ezeknek a közleményeknek a tartalmáért a közlő a felelős, mégsem továbbították a párt következő közleményeit:

Számoljon el a közpénzekkel a Habony Művek!

Ezzel az az MTI problémája, hogy nem közszereplő szerepel benne. A nem közszereplő jelen esetben Habony Árpád. Az állami hírügynökség azt is kifogásolta, hogy a közlemény „sérti a közmédia jó hírnevét”.

Pharaon-botrány: Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázata maga Orbán Viktor

Itt újfent arra hivatkoztak, hogy nem közszereplő szerepel a hírben. Mivel Orbán Viktor egészen biztosan közszereplő, kizárásos alapon Ghaith Pharaonról lehet szó, aki az a személy lehet, akit az FBI nagyon keres.

Újabb lépés a totális médiadiktatúra felé

Itt is a „közmédia jó hírnevét” féltette az MTI a Jobbiktól.

Emellett két Jobbik-sajtótájékoztatóról sem számolt be az MTI, mert ezeken is az állami médiát bírálták, amely átvette a jobboldali sajtóban megjelent álhírt Vona Gábor október 23-i beszédének megzavarásáról. (444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik