Közélet

Fideszes fordult ügyészséghez megvert munkatársunk miatt

Garázdaságot gyanít.

Vasárnap ismét kifütyülték Orbán Viktort, most a Kossuth téren. Vélhetően a kormányfő néhány hívét zavarta ez nagyon. A helyszínen bántalmazták lapunk újságíróját, illetve Ungváry Krisztián történészt.

Tényi István ismeretlen tettes ellen tett bejelentést garázdaság gyanúja miatt az ügyészségen.

Indoklása szerint portálunk videója alapján az állami ünnepségen olyan bűncselekményt követtek el, amely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A legnagyobb feljelentőként emlegetett Fidesz-tag úgy véli,

a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a büntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

Szerinte az ismeretlen elkövetőnek nem volt oka arra, hogy így vezesse le feszültségét.

A sajtó képviselője a munkáját végezte, közvetített egy nyilvános rendezvényről.

 

Tényi István az ügyészséghez fordult Ungváry Krisztián ügyében is, mert úgy vélte, a történész megverése is nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság gyanújára utal. A bejelentő egyebek mellett idézi a Btk. 339. paragrafusát.

339. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tényi az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az elkövető felkutatását és a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik