Közélet

A Magyar Nemzet kiállt a Népszabadság újságírói mellett

Magyar Nemzet (magyar nemzet, napilap,)
Magyar Nemzet (magyar nemzet, napilap,)

Szolidaritási nyilatkozatot tett közzé a Magyar Nemzet a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban. A lap közölte: “elfogadhatatlannak tartjuk a lap kiadójának, a Médiaworksnek az újságírókkal szembeni eljárását. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy nem tájékoztatott terveiről, félrevezette munkatársait, a költözésre való hivatkozással kizárta őket munkahelyükről, megfosztotta őket attól is, hogy digitális adataikhoz hozzáférjenek.”

“A súlyos gazdasági veszteség sem lehet indoka a szerkesztőség megalázásának” – írta a Magyar Nemzet.

A lap megemlítette, hogy a “szóbeszéd” szerint “a polgári kormány politikai szándékai irányítják az eseményeket”. A Magyar Nemzet cikke szerint “a kormány szerepére utalhat az, hogy az utóbbi időben egyre nyíltabban és egyre kíméletlenebbül törekszik az eltérő vélemények, hangok elhallgattatására, és az ezeknek nyilvánosságot biztosító fórumok felszámolására. Ellentmond viszont az, hogy ebből a sajtóval és az újságírókkal szembeni intézkedéssorozatból teljes mértékben hiányzik a polgári mentalitás”.

A Magyar Nemzet szerkesztősége szolidaritását fejezi ki a Népszabadság teljes alkotói közössége felé – zárták közleményüket.

UPDATE:

A Vasárnapi Hírek Facebook-oldalán jelentette be, hogy munkatársai szolidaritást vállalnak a Népszabadság munkatársaival. Az oldal profil- és borítóképét is fekete színre cserélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik