Közélet

Orbán beveszi a Várat, de senkitől nem vesznek el semmit

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 07. 15:04

Lázár miniszter szerint nem csorbulnak az ott élők jogai a költözéssel.

 

Oláh Lajos, a DK független képviselője Orbán Viktort kérdezte (volna) arról, csorbul-e a várban élők joga azzal, hogy odaköltözik a kormány.

Kell-e félnie az ott élő lakástulajdonosoknak és önkormányzati bérlőknek attól, hogy kisajátításra kerül az ingatlanuk, vagy megszűnik a bérleti jogviszonyuk?

Lázár János szerint nem. Mint írta, amikor a kormány úgy döntött, hogy a Miniszterelnökség az egykori Karmelita kolostor épületébe és az egykori tábori püspökség területére költözik, az már állami tulajdonban volt,

így a Miniszterelnökség budavári elhelyezés emiatt nem került sor kisajátításra. Hasonló a helyzet a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium esetében is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány döntésének végrehajtásához sem kisajátítás, sem önkormányzati bérlakások bérleti jogviszonyának megszüntetése nem szükséges. A kijelölt ingatlanok eddig is közfeladat ellátását szolgálták.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.