Közélet
Goncz-Arpad(1)(430x286)(1).jpg (göncz árpád, göncz árpád, )

Egy éve ment el Göncz Árpád…

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 10. 06. 12:36

Ma egy éve halt meg a harmadik magyar köztársaság első elnöke.

 

Göncz Árpád, író, műfordító, a XX. századi magyar demokratikus mozgalmak kiemelkedő szereplője, a III. Magyar Köztársaság első elnöke volt.

A nevét viselő alapítvány az évfordulón arra emlékeztet, hogy hiánya fájó, emlékét, példáját, emberségét naponta felidézik barátai, tisztelői.

Halála óta fát ültettek emlékére, tisztelői könyvekben örökítették meg találkozásaikat az elnökkel, egykori Bécsi úti lakóházán emléktáblát avattak, a Közép-Európai Egyetem posztumusz díszdoktorává fogadta, a közelmúltban a XIII. kerületben városrészt neveztek el Göncz Árpádról.

Halála évfordulóján Molnár Gyula, az MSZP elnöke is arra emlékeztetett, hogy a harmadik magyar köztársaság első elnöke óriási, a mindennapokban is érezhető űrt hagyott maga után. Ő volt az utolsó magyar államférfi, aki egyesíteni tudta a nemzetet.

Olyan demokrata volt, aki maga mögött tudta a többséget, de a ráruházott hatalommal bölcsen bánt, a nemzetet képviselte. Tudta, hogy

a magyarságnak sem a darutollas úri világra, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világára nincs többé szüksége. Egy szabad, fejlődő, modern Magyarországot képzelt el.

Göncz Árpád egy olyan országot szeretett volna, ahol azok sem maradnak az út szélén, akiknek nincs eszközük megvédeni magukat. A szocialisták a legmélyebb tisztelettel adóznak Göncz Árpád életműve előtt, az általa elképzelt jobb Magyarországért pedig egészen a jelenlegi rendszer végnapjáig dolgoznak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.