Közélet
Vadai Ágnes (Array)

„Milyen szag lehet a Fidesz-frakcióban és a kormányüléseken?”

Vadai Ágnes erről kérdezte Lázár Jánost.

A Demokratikus Koalíció politikusa kérdésében először hosszan idézte, hogy a Korrupciókutató Központ matematikai elemzése szerint az EU által támogatott közbeszerzéseknél gyakori lehetett akár a tízszeres túlárazás is. A független képviselő a kutatás alapján arra jutott, hogy „Voldemort nagyúr lenyúlása” relatíve elterjedt lehet. Vadai Ágnes aztán behozza a nyolcadikosoknak szánt tankönyvet (Orbánnal), mert úgy véli, az ő kérdésére könnyebb lesz válaszolni, mint a kormányfő 2015-ös beszédéből megállapítani, miért kell egy volt gyarmattartó országnak másként viszonyulnia a bevándorlás kérdéséhez.

Az ellenzéki politikus kérdésének megértéséhez azért jó tudni, hogy néhány hete a kormányfő beszélt arról, hogy a pénznek nincs szaga, “de a gazdájának van”.

A fentiek miatt Vadai Ágnes a következő kérdéssel fordult Lázár Jánoshoz:

Vizsgálták a 2007-2013 programozási időszakban az EU által támogatott beruházások esetében közbeszerzéseknél túlárazást?

Vizsgálják a 2014-2020 programozási időszakban az EU által támogatott beruházások esetében közbeszerzéseknél túlárazást?

Vizsgálják-e az ÉNGY-tételeket, hogy nincs-e benne túlárazott tétel?

A DK politikusa külön kérte, hogy mivel a válasz nem érinti a 2002-2010 közötti kormányok tevékenységét, azok megemlítését a miniszter mellőzze válaszában.

Lázár János válaszában jelezte, hogy Vadai vádaskodásával, a sajtó találgatásaival ellentétben ő csak tényeket rögzít. Szerinte a kormány az egyik legszigorúbb közbeszerzési törvényt alkotta meg, amely teljesen megfelel az uniós elvárásoknak. A miniszter úgy látja, hogy átláthatóbbak a közbeszerzések, és szigorúbbak az összeférhetetlenségi szabályok.

Természetesen amennyiben Képviselőtársamnak bármilyen visszaélésről vagy szabálytalanságról van tudomása nem csak joga, hanem kötelezettsége is, hogy feljelentést tegyen.

 

Ajánlott videó mutasd mind

Az aranyér és a higénia kapcsolata

Az aranyér számít az egyik legkellemetlenebb és leginkább szégyellt betegségnek a társadalomban, nemtől és kortól függetlenül bárkit érinthet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.