Közélet

Bayer: „Szakadék felé rohan Európa”

Előadást tartott az illegális bevándorlásról a kecskeméti Piarista Gimnázium dísztermében.

Telt ház és vastaps fogadta tegnap a Magyar Hírlap publicistáját a teremben, ahol egy gombostűt sem lehetett leejteni – írja a bacsmegye.hu. A helyi portál szerint a Bayer Zsoltot Kecskemétre hívó fideszes képviselő, Zombor Gábor – mint házigazda – azzal üdvözölte az egybegyűlteket, hogy a népszavazási kampányt a „túl nagy egyetértés” nehezíti, az emberek 90 százaléka elutasítja a migránsok Magyarországra telepítését, de szeretnék, ha ez a nemzeti egyetértés a szavazatokban is realizálódna.

Kecskemét a jólét és a béke szigete, testközelből szinte soha nem találkoznak ezzel a problémával az itt élők, és ahhoz, hogy ez így maradjon, el kell menni szavazni.

Beszélt még egy másik kecskeméti képviselő, Salacz László is, aki azzal buzdított szavazásra, hogy ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.

Bayer Zsolt tágabb összefüggéseiben vizsgálta a problémát. Arról beszélt, hogy Európa civilizációs és demográfiai szempontból borzalmas állapotban van, a bevándorlás hatására pedig még annál is borzalmasabb lesz, mint amit el tudunk képzelni. Míg Európa népessége ugyanis csökken, addig Ázsiában és Afrikában népességrobbanás lehet a következő évtizedekben.

Ugyanakkor a bevándorlás „eredményének” nevezte, hogy a Visegrádi Négyek olyan szövetséget alkotnak, amelyre több száz éve nem volt példa, és a politikai mozgások azt vetítik előre, hogy a szövetség újabb európai tagokkal bővülhet. A publicista szerint ez esélyt teremthet arra, hogy az illegális bevándorlást európai szinten is meg lehessen állítani. Ő is határozottan kért mindenkit, menjen el október 2-án és szavazzon nemmel.

(Korábban a portál azt állította, hogy Bayer Zsolt azzal zárta előadását “Aki nem megy el szavazni, vagy igennel szavaz, az hazaáruló és nem nevezhető magyarnak”. Kiderült az idézett mondat el sem hangzott, a bacsmegye.hu ezt helyreigazításában elismerte. Mi pedig ez alapján frissítettük cikkünket.)

 

A helyi portál beszámolójából az nem derült ki, hogy a kecskeméti Quaestor-károsultak bejutottak-e az előadásra a Piarista Gimnáziumba. Korábban ők jelezték, arról szerették volna megkérdezni Bayert és a Fidesz politikusait, miként lehetséges az,

hogy amíg a kormány milliárdokat költ el közpénzből kampányolásra, addig a károsultaknak sorozatosan  jogsértéseket kell elszenvedniük, mint adófizető magyar állampolgároknak.

A károsultak szerint ugyanis elvitathatatlan, hogy a PSZÁF és az MNB is olyan hibákat követett el a felügyeleti jogkör, illetve kötelezettségei gyakorlásakor, amelyekkel nemcsak lehetővé tette, hanem elő is segítette, hogy eltűnhessen több mint 200 milliárd forint. A 32 ezer Quaestor-károsult nevében arról is meg akarták kérdezni Bayert, hová tűnt a befizetett pénz?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik