Közélet

Sorosozással örvendenek a keresztényüldözés elleni államtitkárságnak

Az MTI még a kommenteket is idézi az amerikai Katolikus Hírügynökség beszámolója alól.

A magyar állami hírügynökség büszkén számol be arról, hogy a denveri székhelyű Katolikus Hírügynökség tudósítása „elismeréssel adózik a keresztényüldözéssel foglalkozó új magyar kormányzati hivatal létrehozásának és a magyar törekvéseknek”.

Mint ismeretes, nemrég született döntés arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság jön létre.

A Katolikus Hírügynökség idézi Balog Zoltánt, aki arról beszélt, hogy a kereszténység a legjobban üldözött vallássá vált, sőt, hivatkoznak egy 2014-es jelentésre is, amelyet a „Segítség a Szükséget Szenvedő Egyháznak” nevű szervezet állított össze, és nem kevesebbet állít, mint hogy „egyre romlik a vallásszabadság helyzete az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban és Hollandiában”.

Szerencsére van, aki sorosozzon az MTI helyett

Az MTI még a Katolikus Hírügynökség beszámolójához érkezett olvasói kommenteket is idézi. „A cikk után közölt kommentárok mindegyike az elismerés, sőt, a lelkesedés hangján szól a magyar kezdeményezésről” – írják.  A cikkhez egyébként szerda reggelig összesen öt hozzászólás érkezett, ebből hármat szerepeltet hírében az MTI.

„Brávó! Magyarország a világ vezetője az üldözött keresztények globális védelmében, olyan misszió ez, amelyet a valaha még nagy Egyesült Államoknak kellett volna kezdeményeznie” – írja egy hozzászóló, egy másik szerint pedig „a harmadik évezredben ez a legjobb hír, amit eddig hallottam a keresztények üldözése elleni harcot illetően”. Egy harmadik kommentelőt is idéznek, aki azt írta: „A keresztényeknek fel kell ébredniük. Most az iszlám jelenti a fenyegetést. Az új bolsevikok felemelkedése ismeretlen fenyegetés, amely olyan emberekhez kötődik, mint a Magyarországról származó George Soros”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik