Közélet

Fejleszti a faluját, védik a helyiek Mengyi Rolandot

Édesapja azt se tudja, ki az a Voldemort, és különben sem ad hitelt a fiát besározóknak. Sajóörös egy emberként áll ki a korrupciós ügyben hírbe hozott képviselőjéért.

Hétfőn ellenszavazat nélkül döntött az Országgyűlés a fideszes képviselő, Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről. Mengyi az eddigi információk és gyanú szerint egy olyan hálóban volt benne, aminek lényege az volt, hogy egy férfi szociális szövetkezetekkel akart uniós támogatásokra pályázni, amiben Mengyi segítségét is kérte. A vallomások szerint Mengyi – akit Voldemortnak kellett szólítani – nagy összegeket kért volna vissza cserébe a segítségért.

A Blikk ellátogatott Mengyi falujába, Sajóörösre, ahol a helyiek csak név nélkül mertek nyilatkozni. Volt, aki a falut megszépítő Mengyi érdemeit sorolta, mások kétségeiket. Eszti néni szerint Roland nem bántott senkit, István pedig ezt mondta:

Annyi felújítás volt itt, Roland ellenfelei nem tudnak fogást találni rajta, ezért hozhatták hírbe.

A képviselő édesapja, József épp a parlamenti közvetítést nézte, amikor becsöngettek a portájára. Ő azt mondta, nem félti a fiát, “de tudom, hogy ezt le kell játszania”. Hozzátette, “az nevet, aki utoljára nevet”. Mengyi József állítása szerint egyszer kérdezte meg a fiától, mi történt, az meg egy dolog, hogy mások mondtak róla valamit.

Kiderült, az apa azt is megkérdezte fiától, kicsoda az a Voldemort (a Harry Potter-univerzum főellensége). Ennek oka egyszerű:

Egyikünk sem Harry Potter-rajongó, én például egy filmet sem láttam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik