Közélet

Tóth Bertalan végre elárulta, mi az MSZP véleménye a népszavazásról

tóth bertalan, mszp (Array)
tóth bertalan, mszp (Array)

A menekültválságot a népszavazás nem fogja megoldani, bármi lesz az eredménye. Amíg Szíriában, Líbiában, a Közel-Keleten konfliktusok és háborús helyzet van, onnan menekülnek az emberek, ezzel foglalkozni kell. De a kormányzat leginkább a propagandával van elfoglalva, a pénzt is inkább erre költik. Eközben azt látjuk, hogy a határon szolgáló rendőrök és katonák felkészítése, logisztikája megoldatlan. A mi törvényjavaslat-csomagunk arról szól, hogy ne egy összetákolt buszmegállóban vagy katonai sátorban kelljen tartózkodni az ott szolgálatot teljesítőknek, hanem legyenek olyan objektumok, ahol az ellátásuk biztosított.

– mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjújában. Szerinte hiába akar a kormány még háromezer embert kivezényelni a határra, azt sem tudjuk, hogy a már kint lévőkkel mi történik pontosan.

Tóth azt mondja, az MSZP szerint nem újabb kerítés kellene a határra.

A mi javaslatunk pont arról szól, hogy a humánerőforrásra kellene koncentrálni és fejlett technikai eszközöket kellene bevetni, itt most hőkamerákra és érintésjelző berendezésekre gondolok, inkább erre kellene költeni.

A frakcióvezető megpróbálta tisztázni azt is, miért beszélnek összevissza a szocialisták a menekültügyi népszavazásról.

Azt látjuk, hogy Orbán Viktor erőt akar meríteni a népszavazásból, s a miniszterelnök javaslatai nem a közös európai megoldás felé mutatnak, hanem inkább szétfeszítik az uniót. Ezért mondjuk azt, hogy otthon kell maradni.

De mégis, ha elmennének, hogyan szavaznának a szocialisták?

A szavazóink nem támogatják a Fidesz politikáját, de azt sem szeretnék, ha idegeneket telepítenének be az országba. A választók nem támogatják, hogy az Országgyűlés hozzájárulása nélkül külföldi állampolgárokat telepítsenek Magyarországra.

Ami még mindig nem magyarázza meg, hogy miért buzdítanak közben arra is, hogy szavazzanak igennel, ami a fenti mondat ellentéte.

Update: Közben rájöttem, hogy az MSZP tényleg nem buzdít arra, hogy bárki igennel szavazzon, csak összezavart, hogy a Magyar Idők interjújában mégis ezt állítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik