Közélet

A legjobban keresők között volt az MNB-nél a fiatal jógaoktató, akiről azt pletykálják, hogy Matolcsy új nője

Nem sok alkalmazott lehet feljebb a Magyar Nemzeti Bank fizetési listáján, mint Vajda Zita volt nemzetközi személyi titkár, akit maga a jegybank hozott összefüggésbe Matolcsy György jegybankelnök válásával, írja a Népszabadság.

A lap szerint Vajda Zita május elején hagyta ott az MNB-t, odáig havi bruttó 1,73 millió forintot keresett. A legfrissebb fizetési adatbázis szerint a jegybanknál ennél még azoknak a többsége is kevesebbet keres, akik cégjegyzésre jogosultak, azaz fontosabb, általában vezetői pozícióban, esetleg tanácsadóként, a szervezet magasabb szintjén dolgoznak. Az ebbe a kategóriába tartozó 116 személy közül 83-nak kisebb a bére, mint a Matolcsy közelébe kerülő személyi titkáré volt.

Összesen 48 ember akadt a jegybank 1300 fős apparátusában, aki jobban keresett, mint Vajda Zita. 

És még körülbelül havi 555 ezret kap az MNB Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványa kuratóriumi tagságáért is.

Matolcsy György kapcsolatát a nővel maga a jegybank szivárogtatta ki, amikor egy teljesen ártatlan kérdésre azonnal Matolcsy magánéletének szentségével válaszoltak. Vajda Zitáról azóta még a bulvárlapnak álcázott kormányzati szócső, a Ripost is azt írta, hogy Matolcsy új barátnője. A jegybankelnök egyébként most válik a feleségétől. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik