Közélet

Matolcsy válása: újabb érdekességek bukkantak fel

Nemcsak a jegybankelnök válásával kapcsolatba hozott nő, de néhány rokona is jól járhatott - derítette ki a Népszabadság.

Korábban a Népszabadságra hivatkozva írtuk meg, hogy a Magyar Nemzeti Bank “elszólta magát” Matolcsy György és felesége válása kapcsán – itt olvashatja.

A Népszabadság most azt írja, nemcsak a “Matolcsyhoz közel álló nő”, azaz Vajda Zita, hanem az édesanyja is feltűnt az egyik jegybanki alapítvány körül, testvére pedig a trafikügyön nyert.

A cégadatbázis szerint a Dokumat Kft. alkalmazottjaként Vajda Zita édesanyja készítette el az egyik MNB-s alapítványnak a 2014. évi beszámolóját, könyvviteli szolgáltatást is nyújtott. A szakmai szabályok szerint a könyvelőnek nem kell függetlennek lennie, de az egybeesés több mint különös. A 2015-ös beszámolót már egy másik cég készítette – olvasható a lapban.

Vajda Zitának van egy testvére is, Vajda Kitti egy olyan vállalkozásban érdekelt, amelynek a főtevékenysége a dohányáru-kiskereskedelem. A Lazít-ok Bt.-t 2013 májusában, közvetlenül a trafikpiac kormányzati átrendezése előtt alapították, Vajda Kitti azóta ügyvezetője és kültagja a vállalkozásnak. A bt. hoz is a konyhára: tavaly 6,2 millió forint adózott eredményt ért el, egy évvel korábban 1,7 millió forintos volt a plusz, az indulás első, tört évében viszont 1,4 milliós veszteséget termelt.

További részletek a Népszabadság cikkében.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik