Közélet

Zánkára bukott a Klik volt vezetője

A Klik rossz működésébe belebukott Marekné Pintér Aranka az Erzsébet-táborok szakmai munkájában vehet majd részt. Az irányító alapítvány kuratóriumát egy volt fideszes képviselő vezeti majd.

Marekné Pintér Arankának nem volt sikertörténet a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetése, a hibákkal működő szervezet éléről kénytelen volt lemondani. Azonban a Népszabadság cikke szerint nem hagyták az út szélén, a zánkai gyermeküdülőt felügyelő alapítvány alkalmazza őt, pontosabban “a szakmai munka tervezésében és irányításában” vesz részt június óta.

A Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke pedig nem más, mint Bábiné Szottfried Gabriella, korábbi fideszes sződligeti polgármester és országgyűlési képviselő. A kisebb parlament jegyében 2014-ben már nem indult a választásokon, azóta az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnő tagozatának a vezetője.

A fonyódi és a zánkai Erzsébet-táborokat szeptember 1-én vette át a fent említett alapítvány, ami persze állami kézben van. Létrehozója a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyik zrt.-je. Az alapítvány cége az Erzsébet Táborok Kft., ők üzemeltetik a két tábort. A kft. egyik felügyelőbizottsági tagja tavasszal rövid ideig Marekné volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik