Közélet

Vona több bért ígért

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 09. 08. 14:26

Szerinte pártja az egyetlen alternatíva a 2018-as választáson a Fideszen kívül.

A párt elnöke Dunakilitin, a Jobbik kihelyezett frakcióülésén, azt mondta: látszik, hogy a 2018-as választás tétje leegyszerűsödött, a baloldal nem lábalt ki a válságból. Szerinte nemcsak nem tudnának kormányozni, hanem nem is akarnak, “lemondtak a 2018-as választásról”. Így egyedüli alternatívaként a Jobbik maradt a jelenlegi kormány ellenfele.

Vona Gábor a frakcióülés témái kapcsán arról is beszélt, hogy az év elején indított valódi nemzeti konzultáció című társadalmi egyeztetés után 14 kérdést vitatnak meg a frakció tagjai, de a kérdéseket, amelyeket október 2-a után kezdenek eljuttatni az emberekhez, majd csak a népszavazás után szeretnék nyilvánosságra hozni.

Arra kérnek mindenkit, válaszoljanak a kérdésekre, mert a beérkezett vélemények alapján fogják megalkotni kormányprogramjukat.A néppártosodás folyamata sikeresen lezárult, s a következő időszakban a választásra és a kormányzásra szeretnének felkészülni.

Több reményt és bért!

Szeretnék visszaadni a társadalomnak a reményt, amely súlyosan megcsappant. Vissza szeretnék adni az embereknek a hitet, hogy Magyarország szabadabb, biztonságosabb és jobb létet biztosítani tudó országgá válhat – mondta.

Másik fontos feladatként a munkabér emelését jelölte meg Vona Gábor. Úgy fogalmazott, hogy

az Európai Unióba való csatlakozásunk egyik legigazságtalanabb problémája, hogy a magyar emberek európai színvonalú árakon vásárolnak, de ázsiai béreket kapnak.

A Jobbik célja, hogy megakadályozzák az emberek elvándorlását. A béremelés lehetőségeiről pénteken egyeztetnek. Vona Gábor beszélt arról is, hogy a remény, a hit és a jólét mellett a szabadságérzetet is szeretnék visszaadni az embereknek. Mint fogalmazott,

a Fidesz, miközben a szuverenitásunkat az MSZP-nél legalább látszatra, de jobban védi, addig Magyarországon elvette a belső szabadságot és egy fullasztó érzés uralkodott el.

A pártelnök bemutatta a párt három új szóvivőjét is: Szűcsné Major Ildikót, Jakab Pétert és Apáti Istvánt. Ők Mirkóczki Ádám jelenlegi szóvivővel megosztva látják el a feladatokat.

Szűcsné Major Ildikó a Heves megyei közgyűlés jobbikos képviselője 2010 óta. Területe az oktatás, a szociális, a nők és a családokat érintő témakörök lesznek.
Jakab Péter a párt miskolci frakcióvezetője, 2012 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke. Területe a hazai létbiztonság megteremtése, a közbiztonság, a rendvédelem, a korrupció, a bérrendezés és az egészségügy területei lesznek.
Apáti István hat éve a párt országgyűlési képviselője, területe az igazságszolgáltatás, a magyar-cigány együttélés, az egészségügy és a gazdák érdekképviselete.

Kérdésre válaszolva a pártelnök az október 2-i népszavazásról elmondta, arra buzdít mindenkit, utasítsa el a kvótakérdést. Aggályát fejezte ki ugyanakkor, hogy Orbán Viktor óriási kockázatot vállal a népszavazással, mert ha az érvénytelen lesz, Brüsszel azt mondhatja, hogy a magyarok nem utasították el a betelepítést. Szerinte egyszerűbb és költséghatékonyabb eszköz lehetett volna az alaptörvény módosítása.

Az újságírói beszervezésről szóló hírekről kérdésre válaszolva mondta el, hogy az eset megdöbbentő, de “nem lepte meg és biztos, hogy nem ez az első eset.” Mirkóczki Ádám szóvivő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja elmondta, a jövő heti nemzetbiztonsági bizottsági ülésen “súlyos kérdésekre kell válaszolnia a Belügyminisztériumnak és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak”, vélhetően zárt ülésen. Álláspontja szerint az eset köszönőviszonyban sincs a nemzetbiztonsággal, az inkább egy rosszul sikerült beszervezési ügy.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.