Közélet

Egyre több smasszer kell a börtönökbe

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 09. 08. 06:23

Kiemelten kezeli a kormány a börtönépítési programot, ami várhatóan munkahelyek ezreit hozza létre és csökkentheti a börtönök túlzsúfoltságát.
Korábban a témában:

A börtönépítések mellett 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Csütörtökön ugyanis huszonegyedszer ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, Szent Adorján napot.

Már mintegy kétezer önéletrajz érkezett a szervezethez azóta, hogy jelezték: 9 új börtön épül 2018-ig. Jelenleg mintegy kilencezer ember dolgozik a bv-nél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. Munkatársaik 29 börtönben mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Tizenkét, 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság gondoskodik az elítéltek munkáltatásáról.

A kormány által meghirdetett férőhelybővítési programban 2018-ig 9 új börtön épül, ezzel és a saját beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagos telítettséget. A kormány kiemelt beruházássá minősítette a börtönök építését, így a jövőben kiírják a tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárást. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.