Közélet

Teljes szélességében lezárták a Hungária körútat a Városliget közelében

Egy százhúsz milliméteres aknavető gránátot találtak Budapest XIV. kerületében, a Hungária körúton, amelyet emiatt teljes szélességében lezártak egy szakaszon szerda délután – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-vel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt írta a Facebook-oldalán, hogy pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett.

A Magyar Honvédség tájékoztatása szerint ki kell üríteni a Hungária körút 163/A, 163/B és 165/A lépcsőházat, valamint három ikerházat, ez mintegy negyven-negyvenöt lakást érint. A Hungária körutat nagyjából kétszáz méter hosszan teljesen lezárták a Városliget közelében.

A BKK azt írta, hogy az Ajtósi Dürer sor és az Erzsébet királyné útja között zárták le a Hungária körutat, mert második világháborús robbanótestet találtak egy építkezésen. Az 1-es villamos helyett Zugló vasútállomás és a Lehel utca / Róbert Károly körút között pótlóbuszt állítottak forgalomba.

A várhatóan kialakuló torlódás miatt érdemes elkerülni a Hungária körgyűrűt, az M3-as autópálya bevezető szakaszát és a Dózsa György utat, a tömegközlekedési járatokon utazók pedig megnövekedett menetidőre számíthatnak – írta a BKK.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik