Közélet

“El kell menni” – Népszavazásra buzdít a Munkástanácsok Országos Szövetsége

El kell menni az október 2-ai népszavazásra, hogy ki hogyan szavaz, egyéni döntés kérdése, de a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) arra biztatja az embereket, hogy nemmel voksoljanak - mondta a szervezet elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Palkovics Imre elmondta: álláspontjuk szerint meg kell állítani Európában “a féktelen és korlátlan migrációt”, és a magyarok most ezzel kapcsolatban véleményt nyilváníthatnak, ezért a szavazás állampolgári kötelesség. A szakszervezet nem politikai kérdésként tekint a népszavazásra, hanem a munkavállalók és a széles társadalmi rétegek felől közelíti meg – jegyezte meg.

Sokak szerint nincsen közvetlen jogi következménye a referendumnak, de az európai jog alakulása, a betelepítési kvóta megszületésének elkerülése útján ez egy nagyon fontos lépés – hangsúlyozta.

Palkovics Imre az M1 aktuális csatorna műsorában arra is kitért: a közel- és távol-keleti bevándorlók helyett az ukrajnai másfél milliós szakképzett munkaerővel kellene az ország betöltetlen munkahelyeit feltölteni, mert a magyarok és az ukránok között nincs akkora kulturális különbség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik