Közélet

Orbán és Áder nem is szavazott az EU-tagságra

Áder és Orbán (áder jános, orbán viktor)
Áder és Orbán (áder jános, orbán viktor)
Berkecz Balázs fontosnak tartotta, hogy visszaidézze a 12 éves hírt.

 

Orbán Viktor és Áder János ott sem volt, amikor a parlament elsöprő többséggel elfogadta az EU-tagságról szóló törvényt és a csatlakozás apropóján beterjesztett négypárti politikai nyilatkozatot.

Az Együtt elnökségi tagja blogján azért idézi vissza az immár 12 éves hírt, mert úgy véli, a mai történések fényében ez még fontosabbá vált. Berkecz Balázs emlékeztet rá, hogy a történelmi fontosságú szavazásról a Fidesz elnöke azért maradt távol, mert politikai fórumot tartott Kaposváron. A négypárti politikai nyilatkozatot jegyző Áder meg azért, mert a szocik beváltatlan választási ígéreteiről beszélt az edelényieknek. Az Együtt elnökségi tagja most a hiányzást azzal magyarázza, hogy a jelenlegi államfő és a miniszterelnök már 2004-ben arra gondolhatott,

hogy jól jöhet az még egyszer, ha ők nem szavazzák meg az uniós csatlakozást.

Most a gyűlölettel szétplakátolt ország elgyötört népével azt próbálják elhitetni, hogy minden baj forrása az EU. Az ellenzéki politikus szerint nem szabad bedőlni a fideszeseknek, mert csak azért hergelnek az EU ellen, mert olyan világot szeretnének, ahol nem szól bele senki,

sem Brüsszel, sem az ellenzék, sem a civilek, sem a választók abba, hogy ők mit lopnak el. Orbán – Áder által támogatott – hazug a referendumának egyetlen célja az Európai Unió meggyengítése és Magyarország Európából való kivezetése, ezzel pedig a putyini politikának való kiszolgáltatottság növelése. 

Berkecz ezt követően hosszan idézi, mi mindent mondott korábban Orbán Viktor az uniós tagságról, az orosz veszélyről még ellenzékben. Például ezt.

Az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.

Az Együtt politikusa szerint ez a veszély Orbán és Áder hatalomra kerülésével vált igazán élessé, ezért kell bojkottálni a népszavazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik