Közélet

Fotó a Nagykállónál történt horrorbalesetről – Gyerekeket szállító busz ütközött, ketten meghaltak, huszonhatan megsérültek

A rendőrség információs pontot állított fel a baleset helyszínének közelében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a www.police.hu oldalon azt közölte, a rendőrség a Nagykálló és Geszteréd között hétfő délután történt buszbaleset helyszínéhez közeli Érpatak község polgármesteri hivatalában este nyolc órától információs pontot működtet, ahol a sérültek állapotáról tájékozódhatnak a hozzátartozók.

A rendőrségi helyszínelés még mindig tart a balesettel érintett útszakaszon.

MTI Fotó: Taipusz Attila
MTI Fotó: Taipusz Attila

A korábbi tájékoztatás szerint az útszakasz érpataki elágazása közelében ütközött össze egy gyerekeket szállító iskolabusz és egy munkásokat szállító mikrobusz. Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a mikrobuszban utazó három ember közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, a mentők kilenc mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Egy 19 éves lány és egy fiú súlyos fejsérülést szenvedett, őket helikopterrel a miskolci és debreceni kórházba vitték. Huszonnégy könnyebb sérültet a nyíregyházi és a debreceni kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik