Közélet

A kutyáját kilövő vadász minden szava hazugság a francia nő szerint

A 444 elérte azt a francia turistát, akinek a kutyáját Szalkszentmártonnál kilőtte egy magyar vadász. Korábban a vadász már reagált az ügyre, illetve Kovács Zoltán, a Szalkszentmártoni Petőfi Vadásztársaság elnöke reagált helyette. Azt mondta,

  • Egy hivatásos vadász lőtte ki a kutyát a reggeli órákban, mert az vadat űzött egy Natura 2000-es vadászterületen.
  • 500 méterre nem volt senki, amikor a kutyát lelőtte, a bicikliúttól több száz méterre.
  • A francia turisták a gát másik oldalán sátraztak.
  • A hivatásos vadász rendőrt is hívott a helyszínre, és tolmács segítségével beszéltek a turistákkal.

A kutya francia gazdája azt mondta, a vadász minden szava hazugság. Florence Debove szerint annyi igaz, hogy a gát másik oldalán voltak, de nem 500, hanem 70 méterre, és a kutya nem vadat űzött, hanem az úton állt, közvetlenül egy tanya mellett, így nem lehetett vadászterületen sem.

A nő azt mondta a lapnak, hogy szeptember elsején reggel nyolc óra tájban a sátruk előtt reggeliztek, kávézgattak a barátjával, miközben elengedték pisilni a kutyákat, akiket utána egész nap pórázon szállítottak volna a biciklis utánfutóikban. Mamadou, a fekete juhászkutya egy idő múlva átment a köztük és az említett tanya között húzódó töltés túloldalára.

Felszívódott

A gazdája utánakiáltott és sípolt, de mielőtt az állat visszatérhetett volna, lövést hallottak. Rosszat sejtve kezdett futni a hang felé, amikor eldördült a következő lövés. Ezután már meg is pillantottak egy férfit, aki éppen a kutya testét tuszkolta fel a fehér pick-upja platójára. Már majdnem elérték a járművet, amikor a barátja lefogta, hogy hirtelen indulatában ne essen neki a kutya lelövőjének, illetve hogy ne kelljen abban az állapotban látnia a juhászkutyáját. Mire lenyugodott, azt látták, hogy a pick-upos elszelelt a kutyával.

A nő azt mondta a 444-nek, hogy  a vadász nemhogy nem hívott rendőrt a helyszínre, hanem egyszerűen felszívódott. Éppen ezért kezdtek azonnal keresésbe, a juhásznő ugyanis vissza akarta szerezni a kedves kutyája testét, hogy legalább eltemethesse.

Amint felébredtek a sokkból bebicikliztek a tanyára, de a juhászt nem találták ott, ezért a közeli Szalkszentmártonban próbálkoztak. Kocsmákban érdeklődtek volna, majd látván, hogy nem találnak egyetlen idegen nyelvet beszélő helyit sem, elkezdtek a kertekbe benézni, hátha kiszúrják a pick-upot. A rendőrség épületéhez is eljutottak, de a nő állítása szerint a kopogásra és kiabálásra senki sem jött elő. Végül az orvosi rendelőben találtak egy amerikai állampogárságú nőt, akinek az édesapja szalkszentmártoni, és aki tudott magyarul és angolul is. Ő hívta fel nekik a rendőrséget, majd ő volt az, aki tolmácskodott.

Ellentmondások

A francia nő a lap szerint a beszélgetés során 3-4-szer is megkérte a rendőrt, hogy vezesse el a vadász házához, mert szeretné visszakérni a kutyája testét. De a rendőr szerinte annyit mondott, hogy a vadász valószínűleg vendég volt Budapestről és napokba telhet előkeríteni, és nem segített többet, végül egy telefonra hivatkozva lerázta őket. A rendőr azt is állította, hogy az eset védett területen történt, ahol a vadásznak joga volt lelőni a kutyát, a nő szerint viszont az út környéke nem ilyen terület.

A rendőrség azt írta, hogy

Az esettel kapcsolatban bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszínre kiérkező körzeti megbízott a vadászati törvény idevonatkozó részeire utalva bűncselekményt vagy szabálysértést nem tapasztalt. A párral közölte a rendőr, amennyiben ezt a tájékoztatást nem fogadnák el, úgy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon tehetnek feljelentést az ügyben. Válaszadásunkig nem érkezett feljelentés az ügyben.

Csakhogy a nő arról beszélt, hogy a rendőrség, vagy a körzeti megbízott nem ment ki hozzá, hanem tényleg nekik kellett megkeresnie, ahogy a rendőrség állítja. A nő még egyszer megerősítette, amit korábban mondott:

Nem, NEM NEM!!!! Az amerikai nővel az orvosi rendelőben találkoztam. Ő a gyógyszertárba ment be elkérni a telefonjukat, arról hívta a rendőrséget. A rendőrség A GYÓGYSZERTÁR ELŐTT beszélt velem. Mindannyian hazudnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik