Közélet

Négy magyar településen választanak ma

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Nagybajcson és Nagytőkén polgármestert, Ragályon és Szentlászlón polgármestert és képviselő-testületi tagokat kell választani.

A Győr-Moson-Sopron megyei Nagybajcson azért kell választást tartani, mert a 2014 őszén megválasztott polgármester lemondott tisztségéről. A posztért hatan indulnak, öten függetlenként, egy a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 792-en szerepelnek.

A Csongrád megyei Nagytőkén szintén időközi választást tartanak a korábbi polgármester lemondása miatt. Hárman függetlenként indulnak, egy a Magyar Munkáspárt, egy pedig a Jobbik jelöltjeként. A falu választói névjegyzékében 370 szavazásra jogosult polgár neve szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ragályon polgármestert és képviselő-testületet is választanak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület júliusban feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul, a négy képviselő-testületi helyre pedig tizenhatan aspirálnak. A település választói névjegyzékében 533-an szerepelnek.

A Baranya megyei Szentlászlón ugyancsak önfeloszlatás miatt kell polgármestert és képviselőket választani. A polgármesteri tisztségért öten függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A 860 lakosú település négy képviselő-testületi helyére 13 független, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje pályázik.
Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik