Közélet

Birkákat téptek szét a Bükkben élő farkasok – Videó a helyszínről

Tíznél is több állatot ejtettek el a farkasok, a birkákat őrző juhász látta is őket.

A Heves megyei Egercsehi közelében garázdálkodtak a Bükkben egyre gyakrabban előforduló farkasok. Az állatokat őrző juhász az egri Agria Tv-nek elmondta, hogy szerda éjszaka arra lett figyelmes, hogy valamiért nyugtalanok lettek a karámba a juhok. Az állatok áttörték a kerítést, és elfutottak a domboldalra. Később több farkast is látott, azok éppen a birkák tetemét marcangolták.

Az már másnap derült ki, hogy több mint tíz birkát ejtettek el a farkasok, ezeket a környéken találták meg, de minden bizonnyal ennél több lehet a megdöglött állatok száma, hiszen sokat nem találnak a nyájból – közölte a portál.

A káreset miatt a Bükki Nemzeti Park munkatársai a helyszínre mentek, ők is megállapították, hogy nagy valószínűséggel farkasok támadtak a nyájra. Éjszakára kamerákat helyeztek el a környéken.

Az AgriaTv.hu munkatársai helyszíni videót is készítettek, amelyen láthatók az elejtett birkák tetemei is.

Az Aggteleki Nemzeti Parkban is szaporodnak a nemrég ott megtelepült farkasok. A témában a napokban közölt terjedelmes cikket az egriugyek.hu. A portál több videót is bemutat, az egyiken látható, ahogy az egyik falka vidáman játszik az erdőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik