Közélet

Ha arra kíváncsi, miért kell a magyar titkosszolgálatoknak magyar állampolgárokat is lehallgatnia, akkor nincs szerencséje

Augusztus 20-án a köztévé reggeli műsorában Kiss Álmos Péter, a Magyar Honvédség Kiképzési és Doktrinális Központjának vezető kutatója mondott pár elég ijesztő dolgot. Például azt, hogy

elkerülhetetlen, hogy „az állam hozzányúljon a szabadságjogokhoz a terrorizmus elleni harc során.

Aztán később azt írta, hogy

nagyon fontos a megfelelő hírszerzés és a felderítés, de problémát jelent, hogy az államnak gyakran – az országban lakó idegenek mellett – saját állampolgárai után is kémkednie kell. […] a törvények szigorúan korlátozzák, ezét újra kell gondolni e jogszabályokat és garanciákat kell biztosítani arra, hogy a vészhelyzet megszűnése után a szabadságjogok korlátozását feloldják.

A Nol kért egy interjút a kutatótól, és elküldtek neki néhány kérdést. A Honvédelmi Minisztérium válaszolt, ahol ezt írták:

A bevándorlás kezdete óta a terrorveszély valóban jelentősen nőtt és több mint 300 ember halt meg terrortámadásokban Európában, a magyar kormány kezdeményezésére a parlament már elfogadta a terrorizmus elleni akciótervet, az abban foglalt törvénymódosítások és intézkedések irányadók.

Tehát nem válaszoltak, a szakértő pedig nem adott arról interjút, kit kellene lehallgatnia a titkosszolgálatoknak, és miért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik