Közélet

Gyömrőn és Padáron is választás lesz a hétvégén

24.hu
24.hu

2016. 08. 24. 08:14

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Pest megyei Gyömrőn és a Zala megyei Padáron. Gyömrőn azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert június elsejei hatállyal lemondott posztjáról a 2002 óta a várost vezető Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör), akit április 20-án a Szegedi Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett adócsalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A bíróság ugyanakkor a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el a politikust. Az úgynevezett “számlagyáras” perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt.

A lemondott polgármester szerint az ügyben érintett vállalkozás, amelynek korábban ügyvezető igazgatója volt, évente csaknem ezer számlát fogadott be, ezek között kilenc valótlan tartalmút találtak, és mint egyszemélyes felelőst őt vonták felelősségre. Megjegyezte, hogy az államnak okozott hatmillió forintos kárt maradéktalanul megtérítette.

A vasárnapi voksoláson ismét indul a polgármesteri posztért Gyenes Levente Zoltán, rajta kívül még két jelölt száll ringbe: Horváth István Attila (független) és Kovács István (Magyar Munkáspárt). A több mint 17 ezer lakosú településen 13 ezer 735 szavazót várnak az urnákhoz.

A zalai Padáron is lemondás miatt tartanak időközi választást: a korábbi polgármester, Szőke-Török Noémi (független) májusban egészségi okok miatt mondott le posztjáról.

A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Kapusi Zsolt és Németh Imre indul, a választói névjegyzékben 106-an szerepelnek.  Vasárnap két időközi települési nemzetiségi választást is tartottak volna: a Tolna megyei Kajdacson roma, a Baranya megyei Magyarbólyon szerb települési nemzetiségi képviselőket választottak volna. A választások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma, illetve szerb nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.